شنبه / ۴ اسفند / ۱۴۰۳ Saturday / 22 February / 2025
×

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی صنعت نگارها، استانداری استان تامسک روسیه، در مراسمی باشکوه از پروفسور شادفر داودی، دانشمند نخبه ایرانی و استاد جوان دانشگاه پلی‌تکنیک تامسک، به‌ پاس دستاوردهای علمی برجسته و نقش مؤثر او در پیشرفت علوم مهندسی نفت و فناوری‌های نوین حفاری تقدیر شد. این تجلیل، نه‌تنها گواهی بر جایگاه علمی […]

دانشمند جوان ایرانی در روسیه؛ بار دیگر افتخاری برای جامعه علمی کشور به ارمغان آورد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی صنعت نگارها، استانداری استان تامسک روسیه، در مراسمی باشکوه از پروفسور شادفر داودی، دانشمند نخبه ایرانی و استاد جوان دانشگاه پلی‌تکنیک تامسک، به‌ پاس دستاوردهای علمی برجسته و نقش مؤثر او در پیشرفت علوم مهندسی نفت و فناوری‌های نوین حفاری تقدیر شد. این تجلیل، نه‌تنها گواهی بر جایگاه علمی این پژوهشگر ایرانی در سطح بین‌المللی است، بلکه نمادی از توانمندی دانشمندان کشور در عرصه‌های جهانی محسوب می‌شود.

پروفسور داودی که اصالتاً اهل ایذه در استان خوزستان است، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی نفت-حفاری از دانشگاه امیدیه آغاز کرد و در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد. او سپس برای تحصیلات تکمیلی راهی روسیه شد و موفق به اخذ دو مدرک دکتری در رشته‌های مهندسی نفت-تکنولوژی حفاری و هوش مصنوعی کاربردی از دانشگاه پلی‌تکنیک تامسک شد.

 

این پژوهشگر ایرانی در حال حاضر به‌عنوان استاد دانشگاه تامسک و دانشمند ارشد در مؤسسه علوم و فناوری اسکولتک روسیه در مسکو، که با همکاری دانشگاه MIT آمریکا تأسیس شده است، مشغول به کار است. او تاکنون بیش از ۶۰ مقاله علمی ISI در حوزه‌هایی همچون تکنولوژی حفاری، ژئومکانیک مخازن، انرژی زمین‌گرمایی، بهینه‌سازی سیالات حفاری، مدل‌های هوشمند ترکیبی و ذخیره‌سازی دی‌اکسید کربن و هیدروژن در سازندهای زیرسطحی منتشر کرده است. همچنین، اختراعات او در زمینه سیالات حفاری مورد توجه صنعت نفت قرار گرفته است.

علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی درخشان، پروفسور داودی تاکنون دو کتاب به زبان روسی در زمینه تکنولوژی‌های نوین برای بهبود سیالات حفاری و ازدیاد برداشت مخازن نفتی تألیف کرده است که از منابع مرجع در دانشگاه پلی‌تکنیک تامسک به شمار می‌آیند.

این دانشمند جوان ایرانی با نقش‌آفرینی فعالانه به‌عنوان داور علمی بیش از ۱۰۰ ژورنال معتبر بین‌المللی، از جمله ACS و Elsevier، و همچنین دبیری چهار ژورنال معتبر ISI، تأثیر بسزایی در ارتقای استانداردهای پژوهشی جهان داشته است.

پیش‌تر نیز انجمن بین‌المللی نفت، که یکی از معتبرترین نهادهای انرژی در جهان محسوب می‌شود، جایزه بین‌المللی تجزیه‌وتحلیل مهندسی و علم داده را به پاس دستاوردهای نوآورانه در صنعت نفت به پروفسور داودی اعطا کرده بود.

افتخارات علمی این پژوهشگر ایرانی نشان‌دهنده توانایی دانشمندان کشور در توسعه فناوری‌های پیشرفته نفت و هوش مصنوعی در سطح جهانی است. موفقیت‌های او می‌تواند الگویی الهام‌بخش برای نسل جوان دانشجویان و پژوهشگران ایرانی باشد .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *